parfüm

Illatok varázsa, a parfüm

Milyen jelentőséggel bírnak az illatok?

Megítélésünkben ösztönösen jelentős szerepet tölt be az egyén illata. Saját tapasztalataink és múltbéli élményeink is meghatározói, hogy milyen illatok hatnak ránk jobban, váltanak ki kellemesebb érzést sokszor tudattalanul.

A különböző szagok és illatok kiemelt módon hatással vannak a párválasztás biológiai ösztöneire is. Szaglásunk egyik legerőteljesebben aktivizálja az érzelmekért és szexuális viselkedésért felelős agyi területeket, ennek köszönhetik legfőbb csáberejüket a parfümök.

Napjainkban a parfüm, nem csupán a testszag elkendőzésére szolgáló illatanyag, gyakorta már presztízsnövelő termékként is szolgál. Egy jól eltalált, egyéniséget tükröző illat használata magabiztos fellépést biztosít, ápoltságot, kifinomultságot sugall. Máskor mindemellett dinamikus nőiességet, szenvedélyt sejtet kacér szellőként bevonva viselőjét. Áradó érzékisége a bőr finom illatával egybefonodó egységben egy pillanat alatt képes megbabonázni környezetét.
Mire figyeljünk használatkor?
Egy anyagilag kedvezőbb parfüm sajnos nem minden esetben jelent jobb befeketetést, mivel gyengébb minősége pillanatok alatt felsejlik, így éppen céljait illetően üthet vissza a használata, ugyanígy a túlzott mennyiség viselése.

Érdekességek a parfümökről
Nem csak a bőrünk pulzuspontjait érdemes befújni, a hajra permetezett illatanyag még tartósabban őrzi intenzitását.
Az illatok világában különlegesen képzett “Orr”-nak nevezett szakemberek dolgoznak, akik szaglás alapján egy mintából közel 300 hozzávalót is képesek beazonosítani egytől egyig. Ők valódi művészként alkotnak parfümöt a kívánt érzelem, hangulati szféra alapján hónapokig, akár egy évig is eltartó folyamat során.
Az érzékekre mélyen ható parfümök ma már nem csak saját testünket lengik körül, de külön iparágként olykor különböző légterek,rendezvények atmoszféráját is erősítve emelik a kellő hangulatot például bevásárlóközpontokban vagy esküvőkön.

Mi innen vásárolunk.